top of page
House Gemini interior with cottage core and rustic style

Ентериер
Куќа 

Gemini

Сектор

Внатрешен дизајн

Локација

Крива Паланка, Македонија

Година на проект

2020

Буџет

Проектант

Архикс Студио

3Д визуелизации

Архикс Студио

Ентериерот на Gemini е во традиционален и рустичен стил,  отсликувајќи ги карактерите на младата двојка за кого е наменет овој простор. Теракота, кожа и дрво се доминантните материјали, кои креираат една луксузна, но удобна атмносфера.

Осветлувањето е интимно и пригушено, со висечки лустери над шанкот, трпезариската маса и днeвната. Кујната е со дрвена текстура и плочки со текстура на камен, врамена во темни висечки елементи и бели елементи на долниот дел. 

House Gemini kitchen with cottage core and rustic style interior design
House Gemini living room with cottage core and rustic style interior design by ArchX Studio Skopje
House Gemini living room with cottage core and rustic style interior design by ArchX Studio Skopje
House Gemini bathroom with cottage core and rustic style interior design by ArchX Studio Skopje

Тоалетот е повторно во истиот стил, со рустични темно сиви плочки во комбинација со светло беж, и елементи со текстура на дрво. Површините се чисти и без многу декорации, динамиката на просторот е постигната со визуелен контраст.

Детската соба е со два единечни кревети на спрат, со долга работна маса поставена по должина на ѕидот со прозорец, кој е обоен во светла резеда боја. Еден од ѕидовите е обоен темно, на што како контраст се поставени бели полици. 

Спалната соба е дефинирана со централниот елемент на креветот, кој „продолжува“ по заднит ѕид и на плафонот, каде што е поставено скриеното светло. Се карактеризира со јаки контасти и неутрални тонови. Другите елементи се со светла дрвена текстура.

House Gemini bedroom with cottage core and rustic style interior design by ArchX Studio Skopje
House Gemini kid's  room with cottage core and rustic style interior design by ArchX Studio Skopje
House Gemini bedroom with cottage core and rustic style interior design by ArchX Studio Skopje

Погледнете повеќе слики во галеријата

Previous 

Next

bottom of page