top of page
A structural window as a reading corner, looking into the sky in Kuchkovo Village, Villa K , Skopje

Ентериер Вила  К

Сектор

Резиденцијален+Ентериер

Локација

Кучково, Скопје

Година

2020

Површина

320м2

Проектант

Архикс Студио

3д визуелизации

Архикс Студио

Вила К, поставена на падина во прекрасен пејзаж во село Кучково се развива на 3 ката, со винарија во подрумот, преден трем со базен, заден двор и кровна тераса. Трите катови функционираат како одделни апартмани, со заеднички скали и лифт.

AПАРТМАН KING - ВТОР КАТ

Aпартманот на вториот кат е најлуксузен од трите, со тераса која се развива по целата должина. Се влегува во дневна со трпезарија, а од лево и десно се наоѓаат библиотеката и спалната  (соодветно) кои се одвоени со прегради од мебел и се поставени на подигната платформа во однос на дневната. Сите се споени во еден простор.

Apartment King on the second floor of Villa K, contemporary interior design by ArchX Studio
Library in Apartment King on the second floor of Villa K, contemporary interior design by ArchX Studio
Living and Dining room in Apartment King on the second floor of Villa K, contemporary interior design by ArchX Studio

Целиот апартман е во нежни пастелни бои, елементите се со метални ногарки и изгледаат лесно и елегантно. Библиотеката има пура клуб и простор за читање поставен во издадениот прозорец кој е застаклен од 4 страни. Зад големиот плакар во библиотеката е скриена мала кујна. Спалната соба е со плакари околу креветот, до кои непосредно се наоѓа тоалетот. Телевизорот е ротирачки за да може да се користи и во дневната и во спалната соба. Во аголот на спалната повторно се јавува испакнат прозорец со впечатлива фотеља како катче за релаксирање.

 

Погледнете повеќе слики од Апартман KING на Вила К

AПАРТМАН QUEEN- ПРВ КАТ

Анпартманот на првиот кат има одвоени дневна и спална соба. Има француски балкони. Дневната е голема и комфорна, насочена кон централниот столб каде од една страна се наоѓа телевизорот, а од друга каминот, кој е ориентиран кон трпезариската маса и шанкот. Се повторува колор шемата од апартманот King. Предвиден е спуштен плафон со галериско осветлување насочено во сликите на ѕидовите.

Погледнете повеќе слики од Апартман Queen на Вила К

Bedroom in Apartment Prince on the ground floor of Villa K, contemporary interior design by ArchX Studio
Bedroom with a bathroom window in Apartment Prince on the ground floor of Villa K, contemporary interior design by ArchX Studio

Погледнете повеќе слики од Апартман Prince на Вила К

Bar in a small kitchen in Apartment Queen on the first floor of Villa K, contemporary interior design by ArchX Studio

Кујната е со дрвена текстура во комбинација со текстура на црн мермер, со висечки шанк кој е одвоен од работната маса.

 

​Спалната соба е во освежувачка минт боја, осветлена од две страни и насочена кон големи прозорци со прекрасен поглед. Повторно и на овој кат се јавува структуралниот прозорец, кој е издаден и застаклен од 4 страни, опремен со фотеља и клуб масичка како катче за релаксација.

Structural bay window in the bedroom in Apartment Queen on the first floor of Villa K, contemporary interior design by ArchX Studio

Спалната соба е одвоена од дневната, веднаш после влезот и рецепцијата. Мала е, со застаклени врати кои целосно се отвораат накај базенот. Провокативен елемент е внатрешниот прозорец, кој гледа накај удобната када во бањата. 

Bath with a bedroom window in Apartment Prince on the ground floor of Villa K, contemporary interior design by ArchX Studio
Bedroom in Apartment King on the second floor of Villa K, contemporary interior design by ArchX Studio
Balcony in Apartment King on the second floor of Villa K, contemporary interior design by ArchX Studio
Structural bay window in the bedroom in Apartment Queen on the first floor of Villa K, contemporary interior design by ArchX Studio
living room in Apartment Queen on the first floor of Villa K, contemporary interior design by ArchX Studio
living room in Apartment Queen on the first floor of Villa K, contemporary interior design by ArchX Studio
Living room with a fireplace in Apartment Prince on the ground floor of Villa K, contemporary interior design by ArchX Studio

AПАРТМАН PRINCE - ПРИЗЕМЈЕ

Aпартманот наприземјето се разликува од другите два, во стилот, тоа што е помал и е повеќе гостински апартман за краток престој. Се одликува со посилен контаст и порустичен стил, најмногу евоцирано од обработката со кршен камен и текстура на 'рѓа на огништето во центарот на просторијата. Има трпезарија и мала кујна под скалите. Стаклените врати целосно се отвараат кон базенот, така што во летниот период целиот простор е споен и претставува надворешна дневна.

Kitchen under the stairs in Apartment Prince on the ground floor of Villa K, contemporary interior design by ArchX Studio

Previous 

Next

bottom of page